3 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Filety śledziowe odsącz i pokrój na małe kawałki. Dodaj jogurt naturalny i zalewę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj sok z limonki.
Po 5 minutach odsącz listki w dłoni. Odsączone listki żelatyny rozpuść podgrzewając je w mikrofalówce, nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek śledzi, wymieszaj i całość wlej do pozostałej masy, ciągle mieszając. Przelej do naczynek o pojemności 125 ml. Wstaw do lodówki do stężenia.
3 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Mango obierz ze skórki i odkrój pestkę. Miąższ pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj na gładką masę. Dodaj chili. Po 5 minutach odsącz listki w dłoni. Odsączone listki żelatyny rozpuść podgrzewając je w mikrofalówce, nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek musu z mango, wymieszaj i całość wlej do pozostałego musu, ciągle mieszając. Przelej do naczynek. Wstaw do lodówki na kilka godzin, do całkowitego stężenia.
Przepisy
Na słono
Na słono
Na słono
Na słono
Na słono
Na słono
Na słono
Czas pracy :40 minŚredniok. 6 porcji