Flag

Królewna Śnieżka

12 porcji
Średni
20 min
Babeczki - piękne i delikatne jak płatek śniegu
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 - 3 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Do dekoracji
200 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 opak.Perełek srebrnych Dr. Oetkera
1 opak.dekoracji z czekolady

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
Picture - Perełek srebrnych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstawić do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C


Upieczone babeczki ostudzić.

3

Dekorowanie

Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsypać do mleka i miksować przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach, do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskać na środek babeczek. Udekorować srebrnymi perełkami i ozdobami z czekolady na Boże Narodzenie.