Flag

Kostka Toffi bez pieczenia

20 porcji
Średni
60 min
Ciasto na bazie budyniu toffi Dr. Oetkera
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
380 gherbatników
500 gkajmaku masy krówkowej
700 mlmleka
100 gmasła
2 opak.Budyniu smak toffi Dr. Oetkera
100 mlśmietanki 30% tł.
200 gczekolady mlecznej
200 gorzeszków ziemnych solonych

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak toffi Dr. Oetkera

Formę 25x35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno formy wyłóż herbatnikami. Podgrzej połowę porcji masy kajmakowej i rozsmaruj na herbatnikach. Wyłóż kolejną warstwę herbatników. 500 ml mleka przelej do garnka, dodaj drugą połowę masy kajmakowej oraz masło. Wymieszaj i zagotuj. Na końcu dodaj wymieszane w pozostałej porcji mleka budynie. Ponownie zagotuj do zgęstnienia. Jeszcze ciepły budyń przelej na ciasto, wyłóż kolejną warstwę ciasteczek. Śmietankę podgrzej i zalej nią połamaną czekoladę. Odstaw na kilka minut, po czym wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wylej na ciasto, posyp orzeszkami i odstaw na noc do lodówki.