Flag

Korzenny sernik jogurtowy

16 porcji
Łatwy
20 min
Sernik na zimno z jogurtem naturalnym na kruchych pierniczkach
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Spód
200 gciastek maślanych
2 łyżeczkiPrzyprawy korzennej Dr. Oetkera
70 gmasła (miękkiego)
Masa sernikowa
500 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Sernika na zimno Dr. Oetkera
1 łyżeczkacynamonu
150 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Do dekoracji
2 łyżkakakao
1 szt.laski cynamonu

Zobacz produkty

Picture - Przyprawy korzennej Dr. Oetkera
Picture - Sernika na zimno Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciastka dokładnie pokrusz za pomocą malaksera (ciastka możesz również przełożyć do woreczka i pokruszyć je za pomocą wałka). Pokruszone ciasteczka dokładnie wymieszaj z przyprawą korzenną, a następnie z masłem na tzw. „mokry piasek” i równomiernie rozłóż na dnie formy Odstaw do lodówki do schłodzenia.

2

Masa sernikowa

Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. Wsyp masę sernikową wymieszaną z cynamonem i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj jogurt i miksuj przez 2 min. Natychmiast ułóż masę na kruchym spodzie i wstaw do lodówki na ok. 2 h.

3

Dekorowanie

Przed podaniem posyp sernik kakao i udekoruj laską cynamonu.