Flag

Kokosowe brownie bezglutenowe

16 porcji
Łatwy
80 min
Pyszne kokosowe brownie, wilgotne i mocno czekoladowe. Bez glutenu, proste w przygotowaniu. Wypróbuj!
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
100 golej kokosowy
250 gczekolady gorzkiej
20 gmąki kokosowej
20 gmąki ryżowej
20 gmąki kukurydzianej
0,5 łyżeczkiproszku do pieczenia bez glutenu
60 gkakao
3 szt.jajek
1 szt.żółtka
250 gcukru trzcinowego
2 łyżeczkiEkstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
1 szczyptasoli
Dekoracja
7 - 10 szt.malin

Zobacz produkty

Picture - Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 24 x 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do  temp. 160°C.
Czekoladę z olejem rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw do przestudzenia. Mąki wymieszaj z kakao i proszkiem do pieczenia bez glutenu.
Jajka, żółtko, cukier, ekstrakt i sól wymieszaj w większej misce do połączenia składników. Dodaj przestudzoną czekoladę z olejem kokosowym i wymieszaj. Dodaj mąki z kakao i wymieszaj rózgą na jednolitą masę.

2

Pieczenie

Przełóż do formy i wyrównaj.

Czas pieczenia: ok. 45 - 50 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 160 °C

3

Odstaw do wystudzenia.