Flag

Dżem z czerwonej porzeczki

5 słoików (po 200 ml)
Łatwy
20 min
Bogaty w aromat i smak dżem z czerwonej porzeczki
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1100 gporzeczek czerwonych
1 opak.Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 gcukru

Zobacz produkty

Picture - Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Porzeczki oczyść z gałązek, dokładnie opłucz i umieść w garnku. Dodaj Żelfix, dokładnie wymieszaj i zagotuj mieszając. Następnie dodaj cukier, wymieszaj. Usuń zbędną pianę i gotuj jeszcze przez ok. 3 minuty. Gotowy dżem przelej do wyparzonych wcześniej słoiczków, napełniając je po sam brzeg. Szczelnie zamknięte odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.