Flag

Delikatna tarta z owocami bezglutenowa

12 porcji
Średni
80 min
Kruche ciasto w połączeniu z pysznym, budyniowym kremem i owocami.
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
50 gmąki ryżowej
30 gmąki kokosowej
30 gmąki ziemniaczanej
30 gmąki kukurydzianej
30 gwiórków kokosowych
2 łyżeczkiEkstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
30 gcukru pudru
1 szt.jajka
70 gmasła
1 szczyptasoli
Nadzienie
2 opak.Budyniu smak waniliowy Bez glutenu Dr. Oetkera
700 mlmleka roślinnego (może być kokosowe)
4 łyżkicukru
Do dekoracji
100 gmalin
50 gborówek amerykańskich
100 gtruskawek
ok. 8 - 12 listkimięty

Zobacz produkty

Picture - Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
Picture - Budyniu smak waniliowy Bez glutenu Dr. Oetkera
1

Spód

Piekarnik nagrzej do temp. 180 stopni, formę na tartę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem i posyp mąką kokosową. Do miski włóż wszystkie składniki, zagnieć ciasto. Ciasto rozwałkuj i przełóż do formy ugniatając brzegi. Nakłuj widelcem spód tarty, wstaw do lodówki na ok. 15 minut. Następnie wyłóż papierem do pieczenia, wysyp fasolą i wstaw do piekarnika. Po 10 minutach zdejmij fasolę i papier, piecz jeszcze 15 minut do zrumienienia.

Czas pieczenia: 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: ok. 180 °C

2

Upieczony spód odstaw do wystudzenia na kratkę.

3

Nadzienie

Przygotuj budyń. Odlej część mleka, dodaj cukier i rozpuść w nim budynie .Pozostałą część mleka zagotuj, dodaj rozpuszczone budynie , mieszając zagotuj aż masa zgęstnieje. Budyń odstaw do przestygnięcia.

4

Budyń wyłóż na wystudzony spód tarty, udekoruj owocami i miętą.