Flag

Czekoladowe ciasto z malinami bez glutenu

18 porcji
Łatwy
40 min
Babka czekoladowa Bez glutenu z malinami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
80 gmąki ryżowej
30 gmąki kukurydzianej
2 opak.Budyniu smak czekoladowy Bez glutenu Dr. Oetkera
1 łyżeczkaproszku do pieczenia bez glutenu
3 szt.jajek
80 gcukru
100 mloleju
400 gmalin

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak czekoladowy Bez glutenu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Blaszkę o wym. 22 x 22 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Mąkę z budyniami i proszkiem do pieczenia przesiej do miski.
Białka oddziel od żółtek.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę, stopniowo dodaj żółtka i powoli przelej olej.
Zmniejsz obroty i wmiksuj krótko suche składniki, tylko do ich połączenia się.
Ciasto przełóż do przygotowanej wcześniej formy. Na wierzch poukładaj część malin.

2

Pieczenie

Blaszkę z ciastem wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Sos malinowy

Pozostałe maliny zblenduj i przetrzyj przez sitko, by pozbyć się pestek. Przelej na patelnię i chwilkę podgotuj na małej mocy palnika cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje.

Jeśli maliny będą niewystarczająco słodkie, możesz dosłodzić sos łyżeczką cukru.


Ciasto przed podaniem oprósz cukrem pudrem, podawaj z sosem malinowym.