Flag

Babeczki ślubne

12 porcji
Średni
40 min
Jogurtowe cupcakes udekorowane lukrem i posypkami idealne na białe przyjęcie
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Do dekoracji
1 opak.Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak.Blasku pereł Dr. Oetkera
1 opak.Białej fantazji Dr. Oetkera
250 glukru plastycznego białego
1 opak.dekoracji z opłatka

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
Picture - Blasku pereł Dr. Oetkera
Picture - Białej fantazji Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki ostudź.

3

Dekorowanie

Torebkę z lukrem rozpuść w kąpieli wodnej. Przelej do miseczki umieszczonej na garnku z gorącą wodą (ważne, aby miseczka była większa niż obwód garnka) i przy pomocy pędzelka nakładaj cienką wartswę na babeczki. Do miseczki wsyp srebrne perełki, obtaczaj babeczki i przy pomocy szpatułki przykładaj perełki żeby przykleiły się do lukru. Na środku babeczki przyczep kwiatowe dekoracje z lukru plastycznego oraz prymulki.