Flag

Babeczki czekoladowe z serduszkami

12 porcji
Średni
40 min
Pyszne babeczki udekorowane serduszkami z czekolady
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
100 mlwody
Krem maślany
100 gmasła (miękkiego)
100 gcukru pudru
Do dekoracji
250 glukru plastycznego białego
1 opak.Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1 opak.dekoracji z czekolady

Zobacz produkty

Picture - Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
Picture - Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Silikonowe foremki lekko natłuść olejem i ustaw na blasze do pieczenia. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki wystudź i wyjmij z foremek obracając je spodem do góry. Przytnij wierzch babeczki, aby był równy, a babeczka się nie przechylała.

3

Krem maślany

Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszysty krem. Niewielką ilością kremu maślanego posmaruj "spód" babeczek.

4

Dekorowanie

Lukier plastyczny rozwałkuj podsypując lekko cukrem pudrem na grubość ok. 2 mm. Wytnij z niego małe kółka (o średnicy babeczki) i umieść je na babeczkach. Na lukrze plastycznym za pomocą pisaka umieść serduszko z czekolady. Babeczkę udekoruj pisakiem cukrowym czerwonym.