Flag

Warstwowy deser z galaretką agrestową

6 porcji (po 200 ml)
Średni
40 min
Deser w paski z galaretką o smaku agrestowym i bitą śmietaną
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera
500 mlwody
2 opak.Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera
450 mlwody
250 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
6 szt.winogron

Zobacz produkty

Picture - Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera
Picture - Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Jedno opakowanie galaretki rozpuść w 500 ml przegotowanej wody (nie gotuj), odstaw do wystudzenia. Dwa opakowania galaretek rozpuść w 450 ml wody. Odstaw do wystudzenia, a następnie podziel galaretkę na pół. Schłodzoną śmietankę ubij. Do pierwszej części galaretki dodaj 2 łyżki ubitej śmietanki, a do drugiej pozostałą ubitą śmietankę.


Rozrobioną śmietankę nakładaj łyżką do szklanek (2-4 łyżki), wstaw do zamrażalnika do stężenia. Następnie wylej warstwę innego koloru i odstaw do stężenia. Postępuj tak, aż do wykorzystania wszystkich trzech mas.


Gdyby masy gęstniały podgrzej je delikatnie w garnuszku, uważając aby ich nie zagotować.