PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Warstwowy deser z galaretką agrestową

Deser w paski z galaretką o smaku agrestowym i bitą śmietaną

6 porcji (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Warstwowy deser z galaretką agrestową

Składniki:

1 opak. Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera
500 ml wody
2 opak. Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera
450 ml wody
250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
6 szt. winogron

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Jedno opakowanie galaretki rozpuść w 500 ml przegotowanej wody (nie gotuj), odstaw do wystudzenia. Dwa opakowania galaretek rozpuść w 450 ml wody. Odstaw do wystudzenia, a następnie podziel galaretkę na pół. Schłodzoną śmietankę ubij. Do pierwszej części galaretki dodaj 2 łyżki ubitej śmietanki, a do drugiej pozostałą ubitą śmietankę.

Rozrobioną śmietankę nakładaj łyżką do szklanek (2-4 łyżki), wstaw do zamrażalnika do stężenia. Następnie wylej warstwę innego koloru i odstaw do stężenia. Postępuj tak, aż do wykorzystania wszystkich trzech mas.

Gdyby masy gęstniały podgrzej je delikatnie w garnuszku, uważając aby ich nie zagotować.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Warstwowy deser z galaretką agrestową

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1147 kJ
274 kcal
469 kJ
112 kcal
Tłuszcz 12.53 g 5.14 g
Węglowodany 34.10 g 13.98 g
Białko 5.74 g 2.35 g