
Bananowo - czekoladowa zebra
Składniki
Przygotowanie:
Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.
Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.
Budynie nalewaj do szklanek warstwami na przemian. Czynność powtarzaj, aż do wyczerpania składników.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Naleśniki z twarożkiem

Ciepłe lody śmietankowo - kajmakowe

Tiramisu-deser w pucharku

Pyszne mini galaretki na prezent

Adwokat z wanilią

Brzoskwiniowa fantazja
