Waniliowy sernik z jagodami

Doskonały Waniliowy sernik z jagodami wprost rozpływa się w ustach. Idealny na spotkania z rodziną i przyjaciółmi przez cały rok.

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Waniliowy sernik z jagodami

Spód z ciasteczek:

150 g herbatników kakaowych
2 łyżeczki Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
80 g masła (rozpuszczonego)

Masa serowa:

600 g serka typu Philadelphia
250 g serka mascarpone
200 g cukru
1 opak. Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
3 szt. jajek
30 g skrobi ziemniaczanej

Frużelina jagodowa:

300 g jagód (świeże lub mrożone)
30 g cukru
50 ml wody
0,5 szt. cytryny (wyciśnięty sok)
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
1 listek Żelatyny w listkach Dr. Oetkera

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Okrągłą formę o śr. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia a boki posmaruj cienko masłem. Piekarnik nagrzej do temp. 170°C.
Herbatniki zmiksuj razem z kakao na piasek, a następnie dodaj rozpuszczone masło i dokładnie wymieszaj. Wyłóż masę na dno formy, równomiernie rozprowadź i dociśnij aby utworzyć spód. Wstaw do lodówki na czas przygotowania masy serowej.

2

Masa serowa

Wszystkie składniki na masę serową poza skrobią zmiksuj na jednolitą masę. Na koniec dodaj przesianą przez sitko skrobię i zmiksuj krótko. 

3

Pieczenie

Masę serową wyłóż do formy na wcześniej przygotowany spód i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz przez 50 minut. Po upieczeniu pozostaw w uchylonym piekarniku do wystudzenia.

Piekarnik elektryczny: 170 °C

Piekarnik gazowy: 170 °C

Czas pieczenia: 50 min.

4

Frużelina jagodowa

Jagody podgrzej w rondelku razem z cukrem, wodą i sokiem z cytryny.
Skrobię wymieszaj z w niewielkiej ilości zimnej wody i dodaj do gorących jagód. Zagotuj krótko do zgęstnienia.
Żelatynę namocz przez 5 min w zimnej wodzie, odsącz i wymieszaj z jeszcze gorącymi jagodami.
Przestudź i wyłóż na wystudzony sernik. Schłodź całość przez około 2-3 h.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Waniliowy sernik z jagodami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1800 kJ
430 kcal
1076 kJ
257 kcal
Tłuszcz 26.92 g 16.12 g
Węglowodany 40.41 g 24.20 g
Białko 6.94 g 4.16 g
Nasze produkty
20 urodziny Kopca Kreta
Poznaj Kopcowe przepisy i inspiracje
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Wyrażenie zgody na stosowanie plików cookies obejmuje również możliwość przekazania danych do Stanów Zjednoczonych na podstawie art.49 RODO. Aby uzyskać szczegółowe informacje, zapoznaj się z naszą polityce prywatności, tutaj możesz również znaleźć więcej informacji na temat przesyłania danych do dostawców technologii i partnerów w Stanach Zjednoczonych. W każdej chwili możesz zmienić zdanie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

Korzystamy również z dostawców technologii, którzy mogą przetwarzać Twoje dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez uprzedzenia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

 

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

Współpracujemy również z partnerami, którzy mogą przetwarzać Państwa dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez wcześniejszego powiadomienia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.