Flag

Tort bezowy

ok. 12 - 16 porcji
Średni
20 min
Bezowa pyszność z nutką ajerkoniaku
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
1 szt.tortu bezowego suchego o śr. 26 cm
Masa
600 mlmleka
2 opak.Kremu do tortów i ciast smak ajerkoniakowy Dr. Oetkera
200 gmasła
Do dekoracji
1 opak.dekoracji z opłatka
9 - 10 szt.bezy

Zobacz produkty

Picture - Kremu do tortów i ciast smak ajerkoniakowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wlej zimne mleko. Zawartość torebek wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego wcześniej kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.


Przygotowany krem nałożyć na spody bezowe.

2

Dekorowanie

Wierzch tortu udekorować różyczkami z opłatka i bezami.