PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Tort bezowy

Bezowa pyszność z nutką ajerkoniaku

o 12 - 16 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Tort bezowy

Ciasto:

1 szt. tortu bezowego suchego o śr. 26 cm

Masa:

600 ml mleka
2 opak. Kremu do tortów i ciast smak ajerkoniakowy Dr. Oetkera
200 g masła

Do dekoracji:

1 opak. Różyczek opłatków kolorowych Dr. Oetkera
9 - 10 szt. bezy

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wlej zimne mleko. Zawartość torebek wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego wcześniej kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.

Przygotowany krem nałożyć na spody bezowe.

2

Dekorowanie

Wierzch tortu udekorować różyczkami z opłatka i bezami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tort bezowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1470kJ
351kcal
1323kJ
316kcal
Tłuszcz 16.46g 14.83g
Węglowodany 47.46g 42.76g
Białko 3.52g 3.17g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt