PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Tort bezowy

Bezowa pyszność z nutką ajerkoniaku

o 12 - 16 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Tort bezowy

Ciasto:

1 szt. tortu bezowego suchego o śr. 26 cm

Masa:

600 ml mleka
2 opak. Kremu do tortów i ciast smak ajerkoniakowy Dr. Oetkera
200 g masła

Do dekoracji:

1 opak. Różyczek opłatków kolorowych Dr. Oetkera
9 - 10 szt. bezy

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wlej zimne mleko. Zawartość torebek wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego wcześniej kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.

Przygotowany krem nałożyć na spody bezowe.

2

Dekorowanie

Wierzch tortu udekorować różyczkami z opłatka i bezami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tort bezowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1470kJ
351kcal
1323kJ
316kcal
Tłuszcz 16.46g 14.83g
Węglowodany 47.46g 42.76g
Białko 3.52g 3.17g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej