PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Tiramisu-deser w pucharku

Tradycyjny smak włoskiego deseru

4 porcje

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Tiramisu-deser w pucharku

Składniki:

1 opak. Kremu do tortów i ciast smak tiramisu Dr. Oetkera
250 ml śmietanki 30% tł.
250 ml wody gorącej, przegotowanej
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
75 ml likieru amaretto
200 g biszkoptów

Do dekoracji:

1 opak. Ażurków z czekolady deserowej Dr. Oetkera
2 łyżeczki kakao do posypania
4 - 5 listków melisy

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Przygotować poncz z wody, kawy i amaretto. Krem Tiramisu połączyć ze śmietanką i miksować przez ok. 3 minuty na najwyższych obrotach. Biszkopty namoczyć w ponczu i ułożyć na dnie pucharków (o śr. 10 cm). Następnie nałożyć przygotowany krem. Czynność powtórzyć, aby powstały warstwy: biszkopty, krem, biszkopty, krem. Wierzch deseru posypać kakao i udekorować ażurkami z czekolady oraz listkami melisy.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tiramisu-deser w pucharku

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2554kJ
610kcal
1072kJ
256kcal
Tłuszcz 31.98g 13.44g
Węglowodany 67.81g 28.49g
Białko 8.01g 3.37g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej