Flag

Tiramisu-deser w pucharku

4 porcje
Średni
20 min
Tradycyjny smak włoskiego deseru
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak tiramisu Dr. Oetkera
250 mlśmietanki 30% tł.
250 mlwody gorącej, przegotowanej
2 łyżkikawy rozpuszczalnej
75 mllikieru amaretto
200 gbiszkoptów
Do dekoracji
1 opak.dekoracji z czekolady
2 łyżeczkikakao do posypania
4 - 5 listkówmelisy

Zobacz produkty

Picture - Kremu do tortów i ciast smak tiramisu Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Przygotować poncz z wody, kawy i amaretto. Krem Tiramisu połączyć ze śmietanką i miksować przez ok. 3 minuty na najwyższych obrotach. Biszkopty namoczyć w ponczu i ułożyć na dnie pucharków (o śr. 10 cm). Następnie nałożyć przygotowany krem. Czynność powtórzyć, aby powstały warstwy: biszkopty, krem, biszkopty, krem. Wierzch deseru posypać kakao i udekorować dekoracjami z czekolady oraz listkami melisy.