PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Tiramisu-deser w pucharku

Tradycyjny smak włoskiego deseru

4 porcje

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Tiramisu-deser w pucharku

Składniki:

1 opak. Kremu do tortów i ciast smak tiramisu Dr. Oetkera
250 ml śmietanki 30% tł.
250 ml wody gorącej, przegotowanej
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
75 ml likieru amaretto
200 g biszkoptów

Do dekoracji:

1 opak. Ażurków z czekolady deserowej Dr. Oetkera
2 łyżeczki kakao do posypania
4 - 5 listków melisy

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Przygotować poncz z wody, kawy i amaretto. Krem Tiramisu połączyć ze śmietanką i miksować przez ok. 3 minuty na najwyższych obrotach. Biszkopty namoczyć w ponczu i ułożyć na dnie pucharków (o śr. 10 cm). Następnie nałożyć przygotowany krem. Czynność powtórzyć, aby powstały warstwy: biszkopty, krem, biszkopty, krem. Wierzch deseru posypać kakao i udekorować ażurkami z czekolady oraz listkami melisy.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tiramisu-deser w pucharku

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2554 kJ
610 kcal
1072 kJ
256 kcal
Tłuszcz 31.98 g 13.44 g
Węglowodany 67.81 g 28.49 g
Białko 8.01 g 3.37 g