PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Tarta z musem truskawkowym bez pieczenia

Pyszna i delikatna tarta z truskawkami bez pieczenia

o 12 - 16 porcji

średni 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Tarta z musem truskawkowym bez pieczenia

Spód:

110 g masła
220 g herbatników

Masa:

4 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
500 g serka mascarpone
250 ml maślanki
100 g cukru
1 szt. cytryny (starta skórka)

Mus truskawkowy:

2 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
250 g truskawek
3 łyżki cukru pudru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Serek mascarpone i maślankę wyjmyj z lodówki na ok. 2 godz. przed przygotowaniem.

2

Spód

Masło rozpuść i ostudź. Herbatniki pokrusz na drobne kawałki, połącz z masłem i wyłóż nim dno formy o śr. 24 cm oraz boki dokładnie uciskając. Spód wstaw do lodówki do schłodzenia.

3

Masa

Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie ok. 5 - 7 minut. Mascarpone utrzyj z maślanką, cukrem i startą skórką z cytryny. Listki żelatyny podgrzej w garnku, nie gotuj. 4 łyżki masy wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, a następnie połacz z resztą masy. Masę rozłóż równo na spodzie i wstaw do schłodzenia do lodówki na ok. 2 godz.

4

Mus truskawkowy

Listki żelatyny namocz w zimnje wodzie przez 5 - 7 minut. Truskawki zmiksuj (jeśli użyłeś mrożonych truskawek najpierw je rozmroź), wymieszaj z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść w garnku, nie gotuj. 3 łyzki musu wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, a następnie dodaj do pozostałej części musu. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowy mus wylej na wierzch masy sernikowej i odstaw do schłodzenia na ok. 6 godz. w lodówce.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tarta z musem truskawkowym bez pieczenia

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1361kJ
325kcal
1172kJ
280kcal
Tłuszcz 23.48g 20.24g
Węglowodany 26.51g 22.85g
Białko 5.12g 4.41g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt