PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Tarta z kremem jogurtowym i borówkami

Maślany, kruchy spód i masa jogurtowa z owocami

ok. 16 porcji

łatwy 30 min

Składniki

Składniki

do przepisu Tarta z kremem jogurtowym i borówkami

Spód:

300 g ciastek maślanych
200 g masła
100 g czekolady białej

Masa jogurtowa:

150 g jogurtu naturalnego 2% tł.
250 ml wody (zimnej)
1 opak. Kremu jogurtowego 3 minuty Dr. Oetkera

Do dekoracji:

500 g borówek amerykańskich
100 g porzeczek czerwonych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Ciastka pokrusz na piasek. Masło rozpuść, dodaj pokruszoną czekoladę i dokładnie razem wymieszaj, aż do uzyskania płynnej konsystencji. Wsyp pokruszone ciastka i dokładnie razem wymieszaj. Całość wysyp do formy do tarty o śr. 27 cm i ugnieć łyżką aby otrzymać spód. Spód odstaw do schłodzenia w lodówce. 

2

Krem jogurtowy

Jogurt naturalny i wodę wlej do miski, wsyp krem i miksuj 3 minuty. Krem od razu po przygotowaniu wyłóż na ciasto wyrównując łyżką. Tartę odstaw na ok. 2 h do lodówki do schłodzenia.

3

Dekorowanie

Owoce umyj i osusz. Tartę udekoruj owocami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tarta z kremem jogurtowym i borówkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1185 kJ
283 kcal
1089 kJ
260 kcal
Tłuszcz 18.75 g 17.20 g
Węglowodany 26.92 g 24.70 g
Białko 3.41 g 3.13 g