PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Tarta z kremem jogurtowym i borówkami

Maślany, kruchy spód i masa jogurtowa z owocami

o 16 porcji

łatwy 30 min

Składniki

Składniki

do przepisu Tarta z kremem jogurtowym i borówkami

Spód:

300 g ciastek maślanych
200 g masła
100 g czekolady białej

Masa jogurtowa:

150 g jogurtu naturalnego 2% tł.
250 ml wody (zimnej)
1 opak. Kremu jogurtowego 3 minuty Dr. Oetkera

Do dekoracji:

500 g borówek amerykańskich
100 g porzeczek czerwonych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Ciastka pokrusz na piasek. Masło rozpuść, dodaj pokruszoną czekoladę i dokładnie razem wymieszaj, aż do uzyskania płynnej konsystencji. Wsyp pokruszone ciastka i dokładnie razem wymieszaj. Całość wysyp do formy do tarty o śr. 27 cm i ugnieć łyżką aby otrzymać spód. Spód odstaw do schłodzenia w lodówce. 

2

Krem jogurtowy

Jogurt naturalny i wodę wlej do miski, wsyp krem i miksuj 3 minuty. Krem od razu po przygotowaniu wyłóż na ciasto wyrównując łyżką. Tartę odstaw na ok. 2 h do lodówki do schłodzenia.

3

Dekorowanie

Owoce umyj i osusz. Tartę udekoruj owocami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tarta z kremem jogurtowym i borówkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1185kJ
283kcal
1089kJ
260kcal
Tłuszcz 18.75g 17.20g
Węglowodany 26.92g 24.70g
Białko 3.41g 3.13g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej