Flag

Szybkie ciasto czekoladowe

ok. 30 - 35 porcji
Łatwy
20 min
Ciasto czekoladowe z polewą deserową udekorowane złotym pisakiem i posypkami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
200 gmasła
1 opak.Ciasta czekoladowego XXL Dr. Oetkera
4 szt.jajek
200 mlwody
Do dekoracji
1 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
1 opak.Pisaka żelowego złotego Dr. Oetkera
1 opak.Blasku pereł Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Ciasta czekoladowego XXL Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
Picture - Pisaka żelowego złotego Dr. Oetkera
Picture - Blasku pereł Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masło rozpuść i ostudź. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajka, tłuszcz i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej masy. Ciasto wyłóż równomiernie na blasze.

2

Pieczenie

Blachę z ciastem wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 40 - 45 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Wierzch ciasta zetnij ostrym nożem. Ciasto podziel na kawałki. Płynną polewą udekoruj połowy pokrojonych kawałków ciasta. Pisakiem żelowym złotym wykonaj fantazyjne kształty na zastygniętej polewie. Ciasto udekoruj posypkami.