PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernikobrownie z wiśniami

Czekoladowy spód brownie, mascarpone i wiśnie. Idealne połączenie!

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernikobrownie z wiśniami

Ciasto:

200 g czekolady gorzkiej
200 g masła
200 g cukru
4 szt. jajek

Masa serowa:

500 g twarogu (trzykrotnie mielonego)
250 g serka mascarpone
3 szt. jajek
100 g cukru
1 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
5 łyżek konfitury wiśniowej

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170°C. Czekoladę z masłem rozpuść w garnku na małym ogniu. Przestudź i wymieszaj z cukrem i jajkami. Masę rozłóż równomiernie w tortownicy.

2

Masa serowa

Twaróg, serek mascarpone, jajka, cukier i budyń wymieszaj mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę serową przełóż delikatnie na masę czekoladową. Na górze rozłóż konfiturę wiśniową i za pomocą widelca utwórz nieregularne wzory.

3

Pieczenie

Ciasto włóż do piekarnika i piecz do zrumienienia.

Piekarnik elektryczny: 170 °C

Piekarnik gazowy: 170 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 60 - 65 min.

Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw w nim ciasto do ostudzenia, a następnie przełóż je do lodówki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernikobrownie z wiśniami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2177 kJ
520 kcal
1281 kJ
306 kcal
Tłuszcz 31.52 g 18.54 g
Węglowodany 44.68 g 26.28 g
Białko 14.70 g 8.65 g