do przepisu Sernik Izaura
200 g | masła |
1 opak. | Ciasta czekoladowego XXL Dr. Oetkera |
4 szt. | jajek |
200 ml | wody |
1000 g | twarogu trzykrotnie mielonego |
4 szt. | żółtek |
100 g | masła (miękkiego) |
1 opak. | Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera |
250 g | cukru |
2 opak. | Budyniu smak śmietankowy Dr. Oetkera |
4 szt. | białka |
100 g | czekolady gorzkiej |
100 ml | śmietanki 30% tł. |
2 łyżki | wiórków kokosowych |
Blachę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. 200 g masła rozpuść w rondelku i odstaw do wystudzenia. Zawartość opakowania ciasta czekoladowego przesyp do miski, dodaj roztopione wystudzone masło oraz jajka i wodę. Wszystkie składniki miksuj ok. 5 min. Ciasto przelej na dno formy, rozprowadzając je równomiernie.
Do miski przełóż twaróg, dodaj żółtka, 100 g miękkiego masło, cukier oraz cukier z wanilią i budynie. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy serowej. Masę serową wylej na ciasto czekoladowe.
Ciasto wstaw do piekarnika. Piecz do uzyskania złotego koloru.
Piekarnik elektryczny: 180 °C
Piekarnik gazowy: 180 °C
Czas pieczenia: ok. 60 min.
Po upieczeniu ciasto wyciągnij z formy i odwróć do góry dnem.
Czekoladę z śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej i polej nią ciasto. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
NA PORCJĘ / SZT. | NA 100 G / ML | |
---|---|---|
Wartość energetyczna |
1784
kJ
426 kcal |
1122
kJ
268 kcal |
Tłuszcz | 18.55 g | 11.66 g |
Węglowodany | 50.66 g | 31.86 g |
Białko | 14.11 g | 8.87 g |
Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.
Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.
Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.
Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.
aktywne
nieaktywne
Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.
aktywne
nieaktywne