Flag

Sernik gotowany

16 porcji
Średni
40 min
Niezwykle smaczny i szybki do przygotowania sernik bez pieczenia
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Zamiast Cukru z wanilią Bourbon możesz użyć zamiennie Pasty waniliowej Intense, Ekstraktu naturalnego z wanilii Bourbon Dr. Oetkera w proporcji 2-4 łyżeczki na 250 g mąki lub 500 g masy lub ziarenek z 1 Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Masa serowa
150 gmasła
180 gcukru
1 opak.Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
1000 gtwarogu (trzykrotnie mielonego)
4 szt.jajek
2 opak.Budyniu smak śmietankowy Dr. Oetkera
200 mlmleka
300 gherbatników
Polewa
200 gczekolady mlecznej
100 mlśmietanki 30% tł.

Zobacz produkty

Picture - Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
Picture - Budyniu smak śmietankowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 24 cm x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. W dużym garnku rozpuść masło. Dodaj cukier, cukier z wanilią i dokładnie wymieszaj. Do garnka przełóż twaróg, jajka i energicznie mieszaj rózgą do połączenia składników. Ciągle mieszając gotuj do momentu, aż masa serowa będzie gorąca.

2

Budynie rozmieszaj w mleku i dodaj je do gorącej masy serowej. Cały czas mieszając, krótko gotuj, aż masa nabrała konsystencji budyniu.

3

Dno formy wyłóż herbatnikami i wylej na nie połowę ciepłej masy serowej. Ułóż kolejną warstwę herbatników, wylej resztę sernika i przykryj pozostałymi herbatnikami.

4

Dekorowanie

Czekoladę pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż ją do garnka razem ze śmietanką i podgrzewaj mieszając, do rozpuszczenia czekolady. Polewę wylej na górę sernika. Ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin.

Porady i wskazówki