do przepisu Sernik a’la Oreo z polewą CZARNĄ Błyszczącą
240 g | mąki pszennej |
170 g | cukru |
1 szt. | jajka |
3 łyżki | Ciemnego Kakao Dr. Oetkera |
1,5 łyżki | Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera |
1 szczypta | soli |
150 g | masła |
800 g | twarogu sernikowego lub 3-krotnie zmielonego |
250 g | serka mascarpone |
4 szt. | jajek |
220 g | cukru |
2 łyżeczki | Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera |
1 opak. | Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera |
2 łyżeczki | Żelatyny 20 g Dr. Oetkera |
60 ml | wody |
500 ml | śmietanki 36% tł. (schłodzonej) |
4 łyżki | cukru pudru |
200 g | ciastek typu "Oreo" |
50 g | masła |
3 łyżki | mleka |
1 opak. | Polewy do gotowania CZARNEJ Błyszczącej Dr. Oetkera |
Mąkę, cukier, jajko, kakao, sól i masło pokrojone w drobną kostkę umieść w misce. Zagnieć do połączenia się składników.
Spód formy o wym. 33 x 23 cm wyłóż papierem do pieczenia, na papier wyłóż ciasto ugniatając palcami na równą powierzchnię. Po nakłuwaj ciasto widelcem. Włóż blachę do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Wszystkie składniki na masę serową umieść w misie miksera i wymieszaj krótko, do połączenia się składników.
Masę wylej na przygotowany wcześniej spód.
Piecz ok. 15 minut w temp. 170°C, następnie zmniejsz do 150°C i piecz przez następne 70 minut.
Odstaw do całkowitego ostygnięcia.
Piekarnik elektryczny: 170 °C
Piekarnik gazowy: 170 °C
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Piekarnik elektryczny: 150 °C
Piekarnik gazowy: 150 °C
Czas pieczenia: 70 min.
Żelatynę zalej wodą i odstaw do napęcznienia.
W misie miksera ubij śmietankę z cukrem pudrem na sztywno. Żelatynę rozpuść w mikrofali i dodaj kilka łyżek ubitej śmietany. Wymieszaj żelatynę z resztą masy śmietanowej.
Do masy śmietanowej delikatnie wmieszaj pokruszone ciasteczka. Wyłóż na sernik i wstaw do lodówki na minimum dwie godziny.
W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowani i uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch wystudzonego ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.
NA PORCJĘ / SZT. | NA 100 G / ML | |
---|---|---|
Wartość energetyczna |
1683
kJ
402 kcal |
1248
kJ
298 kcal |
Tłuszcz | 22.09 g | 16.36 g |
Węglowodany | 38.65 g | 28.63 g |
Białko | 11.64 g | 8.62 g |
Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.
Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Wyrażenie zgody na stosowanie plików cookies obejmuje również możliwość przekazania danych do Stanów Zjednoczonych na podstawie art.49 RODO. Aby uzyskać szczegółowe informacje, zapoznaj się z naszą polityce prywatności, tutaj możesz również znaleźć więcej informacji na temat przesyłania danych do dostawców technologii i partnerów w Stanach Zjednoczonych. W każdej chwili możesz zmienić zdanie.
Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.
Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.
Korzystamy również z dostawców technologii, którzy mogą przetwarzać Twoje dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez uprzedzenia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.
aktywne
nieaktywne
Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.
Współpracujemy również z partnerami, którzy mogą przetwarzać Państwa dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez wcześniejszego powiadomienia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.
aktywne
nieaktywne
Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.
Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.
Thank you for your message.