Sernik a’la Oreo z polewą CZARNĄ Błyszczącą

Sernikowe ciasto kostka na dużą blachę, z masą wypełnioną ciasteczkami oraz pyszną Polewą do gotowania CZRANĄ Błyszczącą – raj dla podniebienia ❤️

24 porcji

średni 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik a’la Oreo z polewą CZARNĄ Błyszczącą

Spód:

240 g mąki pszennej
170 g cukru
1 szt. jajka
3 łyżki Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
1,5 łyżki Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera
1 szczypta soli
150 g masła

Masa serowa:

800 g twarogu sernikowego lub 3-krotnie zmielonego
250 g serka mascarpone
4 szt. jajek
220 g cukru
2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
1 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera

Krem a’la oreo:

2 łyżeczki Żelatyny 20 g Dr. Oetkera
60 ml wody
500 ml śmietanki 36% tł. (schłodzonej)
4 łyżki cukru pudru
200 g ciastek typu "Oreo"

Do dekoracji:

50 g masła
3 łyżki mleka
1 opak. Polewy do gotowania CZARNEJ Błyszczącej Dr. Oetkera

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, jajko, kakao, sól i masło pokrojone w drobną kostkę umieść w misce. Zagnieć do połączenia się składników.
Spód formy o wym. 33 x 23 cm wyłóż papierem do pieczenia, na papier wyłóż ciasto ugniatając palcami na równą powierzchnię. Po nakłuwaj ciasto widelcem. Włóż blachę do lodówki na czas przygotowania masy serowej.

2

Masa serowa i pieczenie

Wszystkie składniki na masę serową umieść w misie miksera i wymieszaj krótko, do połączenia się składników.
Masę wylej na przygotowany wcześniej spód.
Piecz ok. 15 minut w temp. 170°C, następnie zmniejsz do 150°C i piecz przez następne 70 minut.

Odstaw do całkowitego ostygnięcia.

Piekarnik elektryczny: 170 °C

Piekarnik gazowy: 170 °C

Czas pieczenia: ok. 15 min.

Piekarnik elektryczny: 150 °C

Piekarnik gazowy: 150 °C

Czas pieczenia: 70 min.

3

Krem a’la oreo

Żelatynę zalej wodą i odstaw do napęcznienia.
W misie miksera ubij śmietankę z cukrem pudrem na sztywno. Żelatynę rozpuść w mikrofali i dodaj kilka łyżek ubitej śmietany. Wymieszaj żelatynę z resztą masy śmietanowej.
Do masy śmietanowej delikatnie wmieszaj pokruszone ciasteczka. Wyłóż na sernik i wstaw do lodówki na minimum dwie godziny.

4

Dekorowanie

W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowani i uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch wystudzonego ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik a’la Oreo z polewą CZARNĄ Błyszczącą

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1683 kJ
402 kcal
1248 kJ
298 kcal
Tłuszcz 22.09 g 16.36 g
Węglowodany 38.65 g 28.63 g
Białko 11.64 g 8.62 g
Nasze produkty
20 urodziny Kopca Kreta
Poznaj Kopcowe przepisy i inspiracje
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.