PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sałatka z kapusty

Pyszna i pożywna sałatka z dodatkiem pestek dyni

o 8 - 10 porcji

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Sałatka z kapusty

Składniki:

500 g białej kapusty
0,25 łyżeczki cukru
0,25 łyżeczki Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera
4 łyżki oleju słonecznikowego
150 g śmietany 12% tł.
2 łyżki chrzanu (tartego)
2 szt. jabłek
20 g pestek dyni (łuskanych)
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Kapustę umyć, usunąć zewnętrzne liście i głąb. Drobno poszatkować. Blanszować 1 minutę w osolonym wrzątku, odcedzić i dobrze osączyć. Wymieszać kwas z cukrem i pieprzem, dodać olej, śmietankę i chrzan. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić, od razu włożyć do sosu, by miąższ nie ściemniał. Wszystkie składniki wymieszać z poszatkowaną kapustą i ułożyć na całych liściach sałaty. Pestki dyni uprażyć na patelni bez tłuszczu i posypać sałatkę.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sałatka z kapusty

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 452kJ
108kcal
394kJ
94kcal
Tłuszcz 7.72g 6.71g
Węglowodany 9.74g 8.47g
Białko 2.17g 1.89g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!