PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sałatka z kapusty

Pyszna i pożywna sałatka z dodatkiem pestek dyni

o 8 - 10 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sałatka z kapusty

Składniki:

500 g białej kapusty
0,25 łyżeczki cukru
0,25 łyżeczki Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera
4 łyżki oleju słonecznikowego
150 g śmietany 12% tł.
2 łyżki chrzanu (tartego)
2 szt. jabłek
20 g pestek dyni (łuskanych)
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Kapustę umyć, usunąć zewnętrzne liście i głąb. Drobno poszatkować. Blanszować 1 minutę w osolonym wrzątku, odcedzić i dobrze osączyć. Wymieszać kwas z cukrem i pieprzem, dodać olej, śmietankę i chrzan. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić, od razu włożyć do sosu, by miąższ nie ściemniał. Wszystkie składniki wymieszać z poszatkowaną kapustą i ułożyć na całych liściach sałaty. Pestki dyni uprażyć na patelni bez tłuszczu i posypać sałatkę.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sałatka z kapusty

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 452kJ
108kcal
394kJ
94kcal
Tłuszcz 7.72g 6.71g
Węglowodany 9.74g 8.47g
Białko 2.17g 1.89g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt