Sałatka z kapusty

Pyszna i pożywna sałatka z dodatkiem pestek dyni

ok. 8 - 10 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sałatka z kapusty

Składniki:

500 g białej kapusty
0,25 łyżeczki cukru
0,25 łyżeczki Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera
4 łyżki oleju słonecznikowego
150 g śmietany 12% tł.
2 łyżki chrzanu (tartego)
2 szt. jabłek
20 g pestek dyni (łuskanych)
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu

Przygotowanie

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Kapustę umyć, usunąć zewnętrzne liście i głąb. Drobno poszatkować. Blanszować 1 minutę w osolonym wrzątku, odcedzić i dobrze osączyć. Wymieszać kwas z cukrem i pieprzem, dodać olej, śmietankę i chrzan. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić, od razu włożyć do sosu, by miąższ nie ściemniał. Wszystkie składniki wymieszać z poszatkowaną kapustą i ułożyć na całych liściach sałaty. Pestki dyni uprażyć na patelni bez tłuszczu i posypać sałatkę.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sałatka z kapusty

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 452 kJ
108 kcal
394 kJ
94 kcal
Tłuszcz 7.72 g 6.71 g
Węglowodany 9.74 g 8.47 g
Białko 2.17 g 1.89 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.