PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sałatka z gruszkami, serem i pistacjami i sosem waniliowym

Przepyszna sałatka na każdą okazję

4 porcje

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sałatka z gruszkami, serem i pistacjami i sosem waniliowym

Składniki:

0,5 opak. Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
130 ml oliwy
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
2 łyżki białego octu balsamicznego
1 czubata łyżeczka musztardy Dijon
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu
200 g orzechów pistacjowych
2 szt. gruszek
150 g sera z mleka koziego
120 g mix'u sałat

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Pół laski wanilii rozetnij wzdłuż i łyżeczką wybierz ziarna. Do miseczki wlej oliwę, sok z cytryny, miód, ocet, dodaj musztardę, miąższ wanilii, sól i pieprz do smaku. Zakręć słoik i wstrząsaj energicznie, aż składniki połączą się w gładką, gęstą emulsję. Spróbuj sosu i ewentualnie dopraw solą i pieprzem oraz miodem.

Pistacje wyłuskaj i grubo posiekaj. Gruszki umyj, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie cząstki. Serki pokrusz lub pokrój.

Na czterech talerzach rozłóż po dużej garści sałat, po połowie pokrojonej gruszki i cząstki serka, polej sosem i posyp pistacjami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sałatka z gruszkami, serem i pistacjami i sosem waniliowym

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 3437kJ
821kcal
1315kJ
314kcal
Tłuszcz 69.37g 26.48g
Węglowodany 34.37g 13.12g
Białko 20.15g 7.69g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt