PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Naleśniki ruloniki z budyniem czekoladowym i bananem

Smaczne nalesniki z budyniem czekoladowym i bananami

ok. 15 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Naleśniki ruloniki z budyniem czekoladowym i bananem

Ciasto:

500 ml mleka
300 g mąki
2 szt. jajek
1 szczypta soli

Nadzienie:

400 ml mleka
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak czekoladowy Dr. Oetkera
3 szt. bananów

Do dekoracji:

1 opak. Sosu o smaku czekoladowym Dr. Oetkera
100 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Do miski przelej mleko, przesiej mąkę. Dodaj jajka i szczyptę soli. Wszystkie składniki zmiksuj. Ciasto odstaw na kwadrans. Rozgrzej patelnię. Pędzelkiem rozsmaruj niewielka ilość oleju. Smaż do momentu lekkiego zrumienienia z obu stron.

2

Nadzienie

Do naczynia wlej ok. 150 ml mleka i wymieszaj w nim budyń. Pozostałą część zagotuj, pod koniec wlej wymieszany budyń i mieszaj energicznie rózgą do momentu uzyskania budyniowej konsystencji. Ciepłym budyniem smaruj naleśniki, a na nim rozłóż rząd plasterków banana. Naleśniki zawijaj w rulon.

3

Dekorowanie

Nalesniki polej sosem czekoladowym i udekoruj dodatkowo malinami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Naleśniki ruloniki z budyniem czekoladowym i bananem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 837 kJ
200 kcal
603 kJ
144 kcal
Tłuszcz 3.12 g 2.24 g
Węglowodany 38.00 g 27.34 g
Białko 5.77 g 4.15 g