PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Naleśniki ruloniki z budyniem czekoladowym i bananem

Smaczne nalesniki z budyniem czekoladowym i bananami

o 15 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Naleśniki ruloniki z budyniem czekoladowym i bananem

Ciasto:

500 ml mleka
300 g mąki
2 szt. jajek
1 szczypta soli

Nadzienie:

400 ml mleka
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak czekoladowy Dr. Oetkera
3 szt. bananów

Do dekoracji:

1 opak. Sosu o smaku czekoladowym Dr. Oetkera
100 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Do miski przelej mleko, przesiej mąkę. Dodaj jajka i szczyptę soli. Wszystkie składniki zmiksuj. Ciasto odstaw na kwadrans. Rozgrzej patelnię. Pędzelkiem rozsmaruj niewielka ilość oleju. Smaż do momentu lekkiego zrumienienia z obu stron.

2

Nadzienie

Do naczynia wlej ok. 150 ml mleka i wymieszaj w nim budyń. Pozostałą część zagotuj, pod koniec wlej wymieszany budyń i mieszaj energicznie rózgą do momentu uzyskania budyniowej konsystencji. Ciepłym budyniem smaruj naleśniki, a na nim rozłóż rząd plasterków banana. Naleśniki zawijaj w rulon.

3

Dekorowanie

Nalesniki polej sosem czekoladowym i udekoruj dodatkowo malinami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Naleśniki ruloniki z budyniem czekoladowym i bananem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 837kJ
200kcal
603kJ
144kcal
Tłuszcz 3.12g 2.24g
Węglowodany 38.00g 27.34g
Białko 5.77g 4.15g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej