PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Naleśniki bezglutenowe

Pyszne, szybkie i proste w przygotowaniu naleśniki bez glutenu

o 10 sztuk

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Naleśniki bezglutenowe

Składniki:

30 g masła
100 g mąki ryżowej
50 g mąki ziemniaczanej
40 g mąki kukurydzianej
250 ml mleka
3 szt. jajek
0,5 łyżeczki Proszku do pieczenia Bez glutenu Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Masło rozpuść i połącz za pomocą blendera z pozostałymi składnikami. Ciasto odstaw na pół godziny. Następnie rozgrzej patelnię i pędzelkiem rozsmaruj na niej niewielką ilość oleju. Smaż do momentu zrumienienia z obu stron.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Naleśniki bezglutenowe

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 523kJ
125kcal
804kJ
192kcal
Tłuszcz 4.90g 7.54g
Węglowodany 16.57g 25.49g
Białko 4.09g 6.30g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt