
Naleśniki ruloniki z budyniem i bananem
Składniki
Przygotowanie:
Do miski przelej mleko, przesiej mąkę. Dodaj jajka i szczyptę soli. Wszystkie składniki zmiksuj. Ciasto odstaw na kwadrans. Rozgrzej patelnię. Pędzelkiem rozsmaruj niewielka ilość oleju. Smaż do momentu lekkiego zrumienienia z obu stron.
Do naczynia wlej ok. 150 ml mleka i wymieszaj w nim budyń. Pozostałą część zagotuj z cukrem, pod koniec wlej wymieszany budyń i mieszaj energicznie rózgą do momentu uzyskania budyniowej konsystencji. Ciepłym budyniem smaruj naleśniki, a na nim rozłóż rząd plasterków banana. Naleśniki zawijaj w rulon.
Nalesniki polej sosem czekoladowym i udekoruj dodatkowo malinami.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Deser DUET peanut butter-karmel

Puszyste Pancake

Letnie gofry

Dyniowe gofry

Naleśniki bezglutenowe

Naleśniki z budyniem bananowym
