Naked Cake - Egzotyczny tort

Elegancki i pyszny ÔÇô to tort Naked Cake!­čŹ░ Je┼Ťli poszukujesz przepisu na ciasto zachwycaj─ůce zar├│wno wygl─ůdem jak i smakiem to ten przepis jest dla CiebieÔŁĄ

16 porcji

┼Ťredni 60 min

Przepis na tort jedyny w swoim rodzaju ÔÇô egzotyczny Naked Cake. Dzi─Öki temu, ┼╝e u┼╝yta jest cienka warstwa kremu, tak, ┼╝eby by┼éo wida─ç biszkopt efekt wizualny jest przepi─Ökny. Ca┼éo┼Ťci dope┼énia te┼╝ pi─Ökna dekoracja z Motylk├│w waflowych ÔŁĄ´ŞĆ Smak te┼╝ zaskakuje ÔÇô po┼é─ůczenie kokosa i mango zachwyci nawet wybrednych smakoszy ­čąą Tort sprawdzi si─Ö idealnie na urodziny, imieniny, rocznice i wszystkie wyj─ůtkowe okazje.

Składniki

Składniki

do przepisu Naked Cake - Egzotyczny tort

Biszkopt:

160 g m─ůki pszennej
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 15 g Dr. Oetkera
4 szt. jajek
140 g cukru
2 ┼éy┼╝eczki Cukru z wanili─ů Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
30 ml wody zimnej

Krem kokosowy:

50 g wi├│rk├│w kokosowych
25 ml likieru kokosowego
500 ml ┼Ťmietanki 30% t┼é. (sch┼éodzonej)
250 g serka mascarpone
2 ┼éy┼╝eczki Cukru z wanili─ů Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
3 łyżki cukru pudru

Poncz:

50 ml likieru kokosowego
50 ml wody

Przełożenie:

1 szt. mango dojrzałe lub kawałki mango w syropie

Do dekoracji:

50 g truskawek
50 g porzeczek czerwonych
1 ga┼é─ůzka mi─Öty
1 opak. Motylk├│w waflowych Dr. Oetkera
1 opak. Napisz to na słodko Dr. Oetkera

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Spos├│b przygotowania

Form─Ö o ┼Ťr. 20 cm wy┼é├│┼╝ papierem do pieczenia (samo dno). Piekarnik nagrzej do temp. 170┬░C.
Bia┼éka oddziel od ┼╝├│┼étek i ubij na pian─Ö. W po┼éowie ubijania zacznij dodawa─ç stopniowo cukier z cukrem z wanili─ů, ma┼éymi partiami. Ubijaj do ca┼ékowitego rozpuszczenia cukru , a┼╝ powstanie g─Östa piana.
Wod─Ö dodaj do ┼╝├│┼étek i wmiksuj do piany do po┼é─ůczenia sk┼éadnik├│w. M─ůk─Ö przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia, wymieszaj dok┼éadnie.
Na koniec na najmniejszych obrotach lub przy pomocy szpatuły wmieszaj w suche składniki.

2

Pieczenie

Gotow─ů mas─Ö prze┼é├│┼╝ do formy, wyr├│wnaj i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz do suchego patyczka.

Piekarnik elektryczny: 170 ┬░C

Piekarnik gazowy: 170 ┬░C

Czas pieczenia: ok. 40 - 45 min.

Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.
Biszkopt wyjmij z formy dopiero po ca┼ékowitym wystudzeniu.

3

Krem kokosowy i przełożenie

Wi├│rki kokosowe namocz w likierze.
┼Ümietank─Ö ubij z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i cukrem z wanili─ů . Na koniec wmieszaj delikatnie namoczone wi├│rki kokosowe.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekr├│j na trzy cz─Ö┼Ťci. Ka┼╝dy z nich nas─ůczaj ponczem.
Krem podziel na trzy cz─Ö┼Ťci. Pierwszy blat posmaruj cienko kremem , pouk┼éadaj po┼éow─Ö porcji plastr├│w mango, przykryj kremem. Z drugim warstw─ů post─ůp tak samo. Przykryj trzeci─ů cz─Ö┼Ťci─ů. Ca┼éy tort posmaruj cienko kremem.

4

Dekorowanie

Tort udekoruj ┼Ťwie┼╝ymi owocami i listkami mi─Öty. Odstaw na kilka godzin do lod├│wki.
Przed podaniem udekoruj ulubionymi Motylkami waflowymi Dr. Oetkera. 

Informacje o warto┼Ťciach od┼╝ywczych do przepisu Naked Cake - Egzotyczny tort

NA PORCJ─ś / SZT. NA 100 G / ML
Warto┼Ť─ç energetyczna 1294 kJ
309 kcal
1059 kJ
253 kcal
Tłuszcz 19.55 g 16.02 g
W─Öglowodany 28.64 g 23.48 g
Białko 4.54 g 3.72 g
Nasze produkty
20 urodziny Kopca Kreta
Poznaj Kopcowe przepisy i inspiracje
Ustawienia plik├│w cookie

Ucieszymy si─Ö, je┼╝eli zgodzisz si─Ö, aby┼Ťmy my i nasi partnerzy u┼╝ywali plik├│w cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumie─ç Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosowa─ç j─ů do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcieliby┼Ťmy wykorzystywa─ç te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezb─Ödne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawid┼éowego funkcjonowania strony, spersonalizowania tre┼Ťci i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udost─Öpniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mog─ů po┼é─ůczy─ç te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich us┼éug. Je┼Ťli zgadzasz si─Ö aby┼Ťmy wykorzystywali wszystkie wskazane powy┼╝ej pliki cookie do cel├│w powy┼╝ej wymienionych prosimy o klikni─Öcie ÔÇ×Zgadzam si─ÖÔÇŁ. Je┼╝eli chcia┼éby┼Ť/chcia┼éaby┼Ť zdecydowa─ç, kt├│re z plik├│w cookie b─Öd─ů mog┼éy by─ç wykorzystywane prosimy o wej┼Ťcie w Ustawienia szczeg├│┼éowe i dokonanie wyboru. Wyra┼╝enie zgody na stosowanie plik├│w cookies obejmuje r├│wnie┼╝ mo┼╝liwo┼Ť─ç przekazania danych do Stan├│w Zjednoczonych na podstawie art.49 RODO. Aby uzyska─ç szczeg├│┼éowe informacje, zapoznaj si─Ö z nasz─ů polityce prywatno┼Ťci, tutaj mo┼╝esz r├│wnie┼╝ znale┼║─ç wi─Öcej informacji na temat przesy┼éania danych do dostawc├│w technologii i partner├│w w Stanach Zjednoczonych. W ka┼╝dej chwili mo┼╝esz zmieni─ç zdanie.

Niezb─Ödne

Zar├│wno te pliki cookie, jak i podobne rozwi─ůzania s─ů nam potrzebne, aby zapewni─ç dzia┼éanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powy┼╝sze obejmuje na przyk┼éad zapisywanie tych ustawie┼ä. Absolutnie konieczne jest, aby u┼╝ytkownik nie m├│g┼é ich wy┼é─ůczy─ç.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcieliby┼Ťmy lepiej pozna─ç, w jaki spos├│b korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizowa─ç j─ů dla Ciebie i innych u┼╝ytkownik├│w. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwi─ůzania, kt├│re umo┼╝liwiaj─ů mapowanie zachowa┼ä u┼╝ytkownik├│w, a tym samym pozwol─ů nam udoskonali─ç przedstawian─ů Tobie ofert─Ö.

Korzystamy r├│wnie┼╝ z dostawc├│w technologii, kt├│rzy mog─ů przetwarza─ç Twoje dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, ┼╝e ameryka┼äskie s┼éu┼╝by bezpiecze┼ästwa mog─ů uzyska─ç dost─Öp do Twoich danych bez uprzedzenia, a Ty mo┼╝esz nie by─ç w stanie podj─ů─ç skutecznych dzia┼éa┼ä prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

 

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udost─Öpnianie danych stronom trzecim

Aby zapewni─ç nam mo┼╝liwo┼Ť─ç dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki spos├│b trafiasz na nasz─ů witryn─Ö internetow─ů i w jaki spos├│b korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzi─Öki temu mo┼╝emy jeszcze bardziej ulepszy─ç nie tylko nasze reklamy, ale tak┼╝e tre┼Ťci na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi tak┼╝e wykorzystuj─ů te informacje do w┼éasnych cel├│w, np. do personalizacji kont u┼╝ytkownik├│w lub profili na swojej platformie.

Wsp├│┼épracujemy r├│wnie┼╝ z partnerami, kt├│rzy mog─ů przetwarza─ç Pa┼ästwa dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, ┼╝e ameryka┼äskie s┼éu┼╝by bezpiecze┼ästwa mog─ů uzyska─ç dost─Öp do Twoich danych bez wcze┼Ťniejszego powiadomienia, a Ty mo┼╝esz nie by─ç w stanie podj─ů─ç skutecznych dzia┼éa┼ä prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj si─Ö z nami!

Z przyjemno┼Ťci─ů odpowiemy na Twoje pytania dotycz─ůce naszych produkt├│w i przepis├│w. Je┼Ťli chcesz podzieli─ç si─Ö z nami opini─ů o naszych produktach, b─ůd┼║ sprawdzi─ç status zam├│wienia w e-sklepie to dobrze trafi┼ée┼Ť. Czekamy na Tw├│j telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedzia┼éku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedziel─Ö w godz. 10-13. Koszt po┼é─ůczenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.