Naked Cake - Egzotyczny tort

Elegancki i pyszny – to tort Naked Cake!🍰 Jeśli poszukujesz przepisu na ciasto zachwycające zarówno wyglądem jak i smakiem to ten przepis jest dla Ciebie❤

16 porcji

średni 60 min

Przepis na tort jedyny w swoim rodzaju – egzotyczny Naked Cake. Dzięki temu, że użyta jest cienka warstwa kremu, tak, żeby było widać biszkopt efekt wizualny jest przepiękny. Całości dopełnia też piękna dekoracja z Motylków waflowych ❤️ Smak też zaskakuje – połączenie kokosa i mango zachwyci nawet wybrednych smakoszy 🥥 Tort sprawdzi się idealnie na urodziny, imieniny, rocznice i wszystkie wyjątkowe okazje.

Składniki

Składniki

do przepisu Naked Cake - Egzotyczny tort

Biszkopt:

160 g mąki pszennej
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 15 g Dr. Oetkera
4 szt. jajek
140 g cukru
2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
30 ml wody zimnej

Krem kokosowy:

50 g wiórków kokosowych
25 ml likieru kokosowego
500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
250 g serka mascarpone
2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
3 łyżki cukru pudru

Poncz:

50 ml likieru kokosowego
50 ml wody

Przełożenie:

1 szt. mango dojrzałe lub kawałki mango w syropie

Do dekoracji:

50 g truskawek
50 g porzeczek czerwonych
1 gałązka mięty
1 opak. Motylków waflowych Dr. Oetkera
1 opak. Napisz to na słodko Dr. Oetkera

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Formę o śr. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia (samo dno). Piekarnik nagrzej do temp. 170°C.
Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę. W połowie ubijania zacznij dodawać stopniowo cukier z cukrem z wanilią, małymi partiami. Ubijaj do całkowitego rozpuszczenia cukru , aż powstanie gęsta piana.
Wodę dodaj do żółtek i wmiksuj do piany do połączenia składników. Mąkę przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia, wymieszaj dokładnie.
Na koniec na najmniejszych obrotach lub przy pomocy szpatuły wmieszaj w suche składniki.

2

Pieczenie

Gotową masę przełóż do formy, wyrównaj i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz do suchego patyczka.

Piekarnik elektryczny: 170 °C

Piekarnik gazowy: 170 °C

Czas pieczenia: ok. 40 - 45 min.

Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.
Biszkopt wyjmij z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu.

3

Krem kokosowy i przełożenie

Wiórki kokosowe namocz w likierze.
Śmietankę ubij z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i cukrem z wanilią . Na koniec wmieszaj delikatnie namoczone wiórki kokosowe.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój na trzy części. Każdy z nich nasączaj ponczem.
Krem podziel na trzy części. Pierwszy blat posmaruj cienko kremem , poukładaj połowę porcji plastrów mango, przykryj kremem. Z drugim warstwą postąp tak samo. Przykryj trzecią częścią. Cały tort posmaruj cienko kremem.

4

Dekorowanie

Tort udekoruj świeżymi owocami i listkami mięty. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem udekoruj ulubionymi Motylkami waflowymi Dr. Oetkera. 

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Naked Cake - Egzotyczny tort

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1294 kJ
309 kcal
1059 kJ
253 kcal
Tłuszcz 19.55 g 16.02 g
Węglowodany 28.64 g 23.48 g
Białko 4.54 g 3.72 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Wyrażenie zgody na stosowanie plików cookies obejmuje również możliwość przekazania danych do Stanów Zjednoczonych na podstawie art.49 RODO. Aby uzyskać szczegółowe informacje, zapoznaj się z naszą polityce prywatności, tutaj możesz również znaleźć więcej informacji na temat przesyłania danych do dostawców technologii i partnerów w Stanach Zjednoczonych. W każdej chwili możesz zmienić zdanie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

Korzystamy również z dostawców technologii, którzy mogą przetwarzać Twoje dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez uprzedzenia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

 

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

Współpracujemy również z partnerami, którzy mogą przetwarzać Państwa dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez wcześniejszego powiadomienia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.