Przepis na tort jedyny w swoim rodzaju – egzotyczny Naked Cake. Dzięki temu, że użyta jest cienka warstwa kremu, tak, żeby było widać biszkopt efekt wizualny jest przepiękny. Całości dopełnia też piękna dekoracja z Motylków waflowych ❤️ Smak też zaskakuje – połączenie kokosa i mango zachwyci nawet wybrednych smakoszy 🥥 Tort sprawdzi się idealnie na urodziny, imieniny, rocznice i wszystkie wyjątkowe okazje.
do przepisu Naked Cake - Egzotyczny tort
160 g | mąki pszennej |
1 łyżeczka | Proszku do pieczenia 15 g Dr. Oetkera |
4 szt. | jajek |
140 g | cukru |
2 łyżeczki | Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera |
30 ml | wody zimnej |
50 g | wiórków kokosowych |
25 ml | likieru kokosowego |
500 ml | śmietanki 30% tł. (schłodzonej) |
250 g | serka mascarpone |
2 łyżeczki | Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera |
3 łyżki | cukru pudru |
50 ml | likieru kokosowego |
50 ml | wody |
1 szt. | mango dojrzałe lub kawałki mango w syropie |
50 g | truskawek |
50 g | porzeczek czerwonych |
1 gałązka | mięty |
1 opak. | Motylków waflowych Dr. Oetkera |
1 opak. | Napisz to na słodko Dr. Oetkera |
Formę o śr. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia (samo dno). Piekarnik nagrzej do temp. 170°C.
Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę. W połowie ubijania zacznij dodawać stopniowo cukier z cukrem z wanilią, małymi partiami. Ubijaj do całkowitego rozpuszczenia cukru , aż powstanie gęsta piana.
Wodę dodaj do żółtek i wmiksuj do piany do połączenia składników. Mąkę przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia, wymieszaj dokładnie.
Na koniec na najmniejszych obrotach lub przy pomocy szpatuły wmieszaj w suche składniki.
Gotową masę przełóż do formy, wyrównaj i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz do suchego patyczka.
Piekarnik elektryczny: 170 °C
Piekarnik gazowy: 170 °C
Czas pieczenia: ok. 40 - 45 min.
Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.
Biszkopt wyjmij z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu.
Wiórki kokosowe namocz w likierze.
Śmietankę ubij z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i cukrem z wanilią . Na koniec wmieszaj delikatnie namoczone wiórki kokosowe.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój na trzy części. Każdy z nich nasączaj ponczem.
Krem podziel na trzy części. Pierwszy blat posmaruj cienko kremem , poukładaj połowę porcji plastrów mango, przykryj kremem. Z drugim warstwą postąp tak samo. Przykryj trzecią częścią. Cały tort posmaruj cienko kremem.
Tort udekoruj świeżymi owocami i listkami mięty. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem udekoruj ulubionymi Motylkami waflowymi Dr. Oetkera.
NA PORCJĘ / SZT. | NA 100 G / ML | |
---|---|---|
Wartość energetyczna |
1294
kJ
309 kcal |
1059
kJ
253 kcal |
Tłuszcz | 19.55 g | 16.02 g |
Węglowodany | 28.64 g | 23.48 g |
Białko | 4.54 g | 3.72 g |
Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.
Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Wyrażenie zgody na stosowanie plików cookies obejmuje również możliwość przekazania danych do Stanów Zjednoczonych na podstawie art.49 RODO. Aby uzyskać szczegółowe informacje, zapoznaj się z naszą polityce prywatności, tutaj możesz również znaleźć więcej informacji na temat przesyłania danych do dostawców technologii i partnerów w Stanach Zjednoczonych. W każdej chwili możesz zmienić zdanie.
Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.
Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.
Korzystamy również z dostawców technologii, którzy mogą przetwarzać Twoje dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez uprzedzenia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.
aktywne
nieaktywne
Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.
Współpracujemy również z partnerami, którzy mogą przetwarzać Państwa dane w Stanach Zjednoczonych. W takim przypadku istnieje potencjalne ryzyko, że amerykańskie służby bezpieczeństwa mogą uzyskać dostęp do Twoich danych bez wcześniejszego powiadomienia, a Ty możesz nie być w stanie podjąć skutecznych działań prawnych przeciwko temu w Stanach Zjednoczonych.
aktywne
nieaktywne
Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.
Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.
Thank you for your message.