PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Motyle na łące

Dwukolorowy krem w letniej odsłonie

12 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Motyle na łące

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.
100 ml oleju

Krem:

100 g masła (miękkiego)
300 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
0,5 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. posypki cukrowej

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Po upieczeniu wystudź.

3

Krem

Miękkie masło utrzyj w osobnej misce. Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu waniliowego i miksuj ok. 3 minuty. Utarte wcześniej masło zmiksuj z ubitym kremem. Krem podziel na dwie części. Do jednej dodaj barwnik i ponownie zmiksuj.

4

Dekorowanie

Przygotuj dwa worki cukiernicze oraz rękaw z ozdobną końcówką. Kremy przełóż do worków cukierniczych, każdy do oddzielnego. Wypełnione kremem worki włóż do rękawa z ozdobną tylką, odcinając końcówki worków, a następnie wyciskaj go na wystudzone babeczki. Na koniec udekoruj cukrowymi kwiatkami i posypką.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Motyle na łące

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1377kJ
329kcal
1390kJ
332kcal
Tłuszcz 19.42g 19.62g
Węglowodany 34.42g 34.77g
Białko 4.42g 4.47g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!