PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Miotełki

Miotełki z lukru plastycznego mogą stanowić dekorację dla babeczki, jak również innego wypieku.

o 10 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Miotełki

Składniki:

10 szt. paluszków
1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
100 g Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 łyżka cukru pudru
2 szt. żelek (długich ciemnych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Polewę rozpuść w kapieli wodnej, wylej na płaski talerzyk i obtocz w niej paluszki. Odłóż na papier do pieczenia i poczekaj aż polewa zastygnie.

2

Lukier plastyczny rozwałkuj podsypując lekko cukrem pudrem na długi prostokąt o wymiarach 8 x 25 cm. Podziel na 10 małych prostokątów (4 x 5 cm). Każdy prostokąt ponacinaj zostawiając 1 cm wolnego brzegu. Owiń dookoła paluszka i zwiąż kawałkiem żelka.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Miotełki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 515kJ
123kcal
1980kJ
473kcal
Tłuszcz 5.07g 19.52g
Węglowodany 17.83g 68.59g
Białko 1.03g 3.97g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt