PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Miotełki

Miotełki z lukru plastycznego mogą stanowić dekorację dla babeczki, jak również innego wypieku.

o 10 sztuk

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Miotełki

Składniki:

10 szt. paluszków
1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
100 g Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 łyżka cukru pudru
2 szt. żelek (długich ciemnych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Polewę rozpuść w kapieli wodnej, wylej na płaski talerzyk i obtocz w niej paluszki. Odłóż na papier do pieczenia i poczekaj aż polewa zastygnie.

2

Lukier plastyczny rozwałkuj podsypując lekko cukrem pudrem na długi prostokąt o wymiarach 8 x 25 cm. Podziel na 10 małych prostokątów (4 x 5 cm). Każdy prostokąt ponacinaj zostawiając 1 cm wolnego brzegu. Owiń dookoła paluszka i zwiąż kawałkiem żelka.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Miotełki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 515kJ
123kcal
1980kJ
473kcal
Tłuszcz 5.07g 19.52g
Węglowodany 17.83g 68.59g
Białko 1.03g 3.97g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!