PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Migdałowy deser chia z musem z mango

Budyń śmietankowy z nasionami Chia z musem z mango

o 4 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Migdałowy deser chia z musem z mango

Składniki:

600 ml mleka migdałowego
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak śmietankowy Dr. Oetkera
3 łyżki Chia nasion szałwii hiszpańskiej
1 szt. mango

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Z 600 ml mleka odlej 200 ml i rozmieszaj w nim zawartość torebki z budyniem. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotuj. Odstaw z ognia i wsyp nasiona chia. Dokładnie wymieszaj. Przelej do pucharków i dokładnie przykryj folią spożywczą, tak, aby stykała się ona z budyniem. Mango obierz ze skórki. Pokrój je i zblenduj, na jednolitą masę. Z naczyń ściągnij folię i równomiernie rozłóż mus z mango. Wstaw do lodówki, aby deser stężał.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Migdałowy deser chia z musem z mango

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 745kJ
178kcal
306kJ
73kcal
Tłuszcz 4.45g 1.82g
Węglowodany 31.60g 12.95g
Białko 2.62g 1.07g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej