PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Migdałowy deser chia z musem z mango

Budyń śmietankowy z nasionami Chia z musem z mango

ok. 4 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Migdałowy deser chia z musem z mango

Składniki:

600 ml mleka migdałowego
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak śmietankowy Dr. Oetkera
3 łyżki Chia nasion szałwii hiszpańskiej
1 szt. mango

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Z 600 ml mleka odlej 200 ml i rozmieszaj w nim zawartość torebki z budyniem. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotuj. Odstaw z ognia i wsyp nasiona chia. Dokładnie wymieszaj. Przelej do pucharków i dokładnie przykryj folią spożywczą, tak, aby stykała się ona z budyniem. Mango obierz ze skórki. Pokrój je i zblenduj, na jednolitą masę. Z naczyń ściągnij folię i równomiernie rozłóż mus z mango. Wstaw do lodówki, aby deser stężał.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Migdałowy deser chia z musem z mango

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 745 kJ
178 kcal
306 kJ
73 kcal
Tłuszcz 4.45 g 1.82 g
Węglowodany 31.60 g 12.95 g
Białko 2.62 g 1.07 g