
Chrupiące gofry
Składniki
Przygotowanie:
Żółtka oddziel od białek. Żółtka wymieszaj z mlekiem i olejem do połączenia składników. W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek, cukier, cukier wanilinowy i sól. Do suchych składników wlewaj stopniowo mokre składniki, ciągle mieszając lub zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy.
Nagrzaną gofrownicę smaruj olejem przed każdą porcją ciasta. Ciasto nakładaj łyżką robiąc kleksy.
Czas pieczenia: ok. 4 - 5 min.
Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki Śnieżnej Chmurki i ubijaj mikserem do uzyskania pożądanej konsystencji. Gofry udekoruj ubitą masą oraz owocami.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Deser DUET peanut butter-karmel

Waniliowy budyń do picia

Deser Tiramisu

Deser jogurtowy z mango i orzechami

Budyń z piankowymi oczkami

Ciastka kakaowo- kokosowe bez pieczenia
