Flag

Budyń bananowy z lodową dekoracją

4 porcje
Łatwy
20 min
Lodowa dekoracja na budyniu bananowym
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Budyń
500 mlmleka
1 opak.Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
2 łyżkicukru
Do dekoracji
1 szt.wafli
1 szt.banana
1 opak.Posypki cukrowej Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
Picture - Posypki cukrowej Dr. Oetkera
1

Budyń bananowy

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Z wafla wytnij trójkąty. Banana pokrój na grubsze plastry (ok. 5 mm). W każdej miseczce ułóż wykrojony trójkąt z wafla, a nad nim 3 plastry banana, tak aby wyglądały jak gałki lodów. Banany posyp niewielką ilością kolorowej posypki.