PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Lukrowane babeczki

Babeczki jogurtowe z lukrem gotowym i różyczkami z opłatka

12 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Lukrowane babeczki

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

2 opak. Lukru gotowego żółtego Dr. Oetkera
2 opak. Różyczek opłatków kolorowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Silikonowe foremki do muffinek wysmaruj tłuszczem i ułóż na blaszce do pieczenia. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź i zetnij wierzch babeczki.

3

Dekorowanie

W kąpieli wodnej rozpuść lukry i udekoruj nimi babeczki. Na każdej babeczce umieść dekorację z opłatka.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Lukrowane babeczki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1084 kJ
259 kcal
1507 kJ
360 kcal
Tłuszcz 9.66 g 13.42 g
Węglowodany 40.06 g 55.64 g
Białko 2.93 g 4.07 g