Kruche waniliowe ciasteczka

Maślane ciasteczka jak z cukierni. Idealne do porannej kawy czy na piknik. Znikną w oka mgnieniu!

ok. 60 sztuk

łatwy 100 min

Składniki

Składniki

do przepisu Kruche waniliowe ciasteczka

Ciasteczka:

200 g masła (zimnego)
150 g cukru
1 opak. Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
4 szt. żółtek
400 g mąki

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Zimne masło pokrój w kostkę i utrzyj z cukrem oraz z cukrem z wanilią, do połączenia składników. Dodaj żółtka oraz mąkę pszenną i szybko zagnieć. Ciasto owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok. 1 h. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 3 mm. Foremką wycinaj z ciasta ciasteczka i układaj je na blasze zachowując odstępy.

2

Pieczenie

Ciasteczka wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 10 - 12 min.

Upieczone ciasteczka pozostaw do wystudzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Kruche waniliowe ciasteczka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 260 kJ
62 kcal
1867 kJ
446 kcal
Tłuszcz 3.23 g 23.04 g
Węglowodany 7.55 g 53.92 g
Białko 0.93 g 6.63 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.