PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Kartofelki marcepanowe

Klasyk nie tylko na Boże Narodzenie

ok. 30 sztuk

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Kartofelki marcepanowe

Składniki:

75 g cukru pudru
200 g masy marcepanowej
50 g cukru
0,5 łyżeczki kakao

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Cukier puder przesiać i zagnieść z masą marcepanową. Z masy uformować wałeczki, podzielić na kawałki wielkości orzecha włoskiego i uformować kulki lub kartofelki. Wykałaczką zrobić małe dziurki.

2

Cukier wymieszać w misce z kakao. Następnie obtoczyć kartofelki. Umieścić je na sitku, aby pozbyć się nadmiaru cukru.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Kartofelki marcepanowe

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 209 kJ
50 kcal
1901 kJ
454 kcal
Tłuszcz 2.17 g 19.71 g
Węglowodany 6.85 g 62.29 g
Białko 0.75 g 6.86 g