Flag

Kartofelki marcepanowe

ok. 30 sztuk
Łatwy
20 min
Klasyk nie tylko na Boże Narodzenie
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
W szczelnie zamkniętych puszkach lub pojemnikach kartofelki można przechowywać do dwóch tygodni.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
75 gcukru pudru
200 gmasy marcepanowej
50 gcukru
0,5 łyżeczkikakao

Zobacz produkty

1

Sposób przygotowania

Cukier puder przesiać i zagnieść z masą marcepanową. Z masy uformować wałeczki, podzielić na kawałki wielkości orzecha włoskiego i uformować kulki lub kartofelki. Wykałaczką zrobić małe dziurki.

2

Cukier wymieszać w misce z kakao. Następnie obtoczyć kartofelki. Umieścić je na sitku, aby pozbyć się nadmiaru cukru.

Porady i wskazówki

  • W szczelnie zamkniętych puszkach lub pojemnikach kartofelki można przechowywać do dwóch tygodni.