PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ekstrakt waniliowy

Waniliowy ekstrakt domowej roboty

1 sztuka

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ekstrakt waniliowy

Składniki:

3 - 4 opak. Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
250 ml wódki

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Laski wanilii rozetnij wzdłuż, lekko rozchyl i włóż do buteleczki. Zalej wódką, aby całkowicie przykryła wanilię, zamknij i odstaw w ciemne, chłodne miejsce (np. do szafki). Co jakiś czas pamiętaj, aby buteleczką nieco wstrząsnąć. Najlepszy aromat uzyskasz po ok. 2 miesiącach.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ekstrakt waniliowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2382kJ
569kcal
925kJ
221kcal
Tłuszcz 0.75g 0.29g
Węglowodany 1.27g 0.50g
Białko 0.35g 0.14g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej