PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ekstrakt waniliowy

Waniliowy ekstrakt domowej roboty

1 sztuka

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ekstrakt waniliowy

Składniki:

3 - 4 opak. Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
250 ml wódki

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Laski wanilii rozetnij wzdłuż, lekko rozchyl i włóż do buteleczki. Zalej wódką, aby całkowicie przykryła wanilię, zamknij i odstaw w ciemne, chłodne miejsce (np. do szafki). Co jakiś czas pamiętaj, aby buteleczką nieco wstrząsnąć. Najlepszy aromat uzyskasz po ok. 2 miesiącach.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ekstrakt waniliowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2382 kJ
569 kcal
925 kJ
221 kcal
Tłuszcz 0.75 g 0.29 g
Węglowodany 1.27 g 0.50 g
Białko 0.35 g 0.14 g