Flag

Ekstrakt waniliowy

1 sztuka
Łatwy
20 min
Waniliowy ekstrakt domowej roboty
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Ekstrakt waniliowy jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, kremów i deserów. Wystarczy niewielka ilość (ok. 1 - 2 łyżeczek), aby wypieki i desery nabrały pysznego waniliowego aromatu.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
3 - 4 opak.Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
250 mlwódki

Zobacz produkty

Picture - Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Laski wanilii rozetnij wzdłuż, lekko rozchyl i włóż do buteleczki. Zalej wódką, aby całkowicie przykryła wanilię, zamknij i odstaw w ciemne, chłodne miejsce (np. do szafki). Co jakiś czas pamiętaj, aby buteleczką nieco wstrząsnąć. Najlepszy aromat uzyskasz po ok. 2 miesiącach.

Porady i wskazówki

  • Ekstrakt waniliowy jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, kremów i deserów. Wystarczy niewielka ilość (ok. 1 - 2 łyżeczek), aby wypieki i desery nabrały pysznego waniliowego aromatu.