PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem agrestowy

Wyśmienity, kwaskowaty dżem. Idealny do kanapek, naleśników czy ciast.

5 słoików (po 200 ml)

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem agrestowy

Składniki:

900 g agrestu
100 ml wody
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Agrest oczyść z szypułek, dokładnie opłucz i umieść w garnku. Dodaj cukier żelujący, całość wymieszaj razem i zagotuj. Usuń zbędną pianę i gotuj jeszcze przez ok. 3-5 minut, aż agrest zmięknie. Gotowy dżem przelej do wyparzonych wcześniej słoiczków, napełniając je po sam brzeg. Szczelnie zamknięte odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem agrestowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 247 kJ
59 kcal
653 kJ
156 kcal
Tłuszcz 0.05 g 0.12 g
Węglowodany 15.04 g 39.58 g
Białko 0.20 g 0.51 g