PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser z galaretki cytrynowej z biedronkami

Wesoły deser z biedroneczkami z truskawek i polewy deserowej

ok. 4 - 5 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser z galaretki cytrynowej z biedronkami

Składniki:

1 opak. Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
500 ml wody
1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
4 szt. truskawek
5 g migdałów (słupków migdałowych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Zagotować wodę i odmierzyć 500 ml. Zawartość opakowania galaretki wsypać do wody i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować). Następnie galaretkę wlać do miseczek lub pucharków i wstawić do lodówki, aby stężała.

2

Dekorowanie

Truskawki umyć, odszypułkować, przekroić na połowę. Polewę rozgrzać w ciepłej wodzie. Nanieść kropki oraz polać główki truskawek. Każdej biedronce zrobić czułki ze słupków migdałowych.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser z galaretki cytrynowej z biedronkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 984 kJ
235 kcal
557 kJ
133 kcal
Tłuszcz 11.53 g 6.55 g
Węglowodany 29.14 g 16.56 g
Białko 3.50 g 1.99 g