PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser z galaretki cytrynowej z biedronkami

Wesoły deser z biedroneczkami z truskawek i polewy deserowej

o 4 - 5 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser z galaretki cytrynowej z biedronkami

Składniki:

1 opak. Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
500 ml wody
1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
4 szt. truskawek
5 g migdałów (słupków migdałowych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Zagotować wodę i odmierzyć 500 ml. Zawartość opakowania galaretki wsypać do wody i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować). Następnie galaretkę wlać do miseczek lub pucharków i wstawić do lodówki, aby stężała.

2

Dekorowanie

Truskawki umyć, odszypułkować, przekroić na połowę. Polewę rozgrzać w ciepłej wodzie. Nanieść kropki oraz polać główki truskawek. Każdej biedronce zrobić czułki ze słupków migdałowych.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser z galaretki cytrynowej z biedronkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 984kJ
235kcal
557kJ
133kcal
Tłuszcz 11.53g 6.55g
Węglowodany 29.14g 16.56g
Białko 3.50g 1.99g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej