PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser Truskawka

Truskawki w polewie mlecznej i białej

20 sztuk

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser Truskawka

Składniki:

20 szt. truskawek

Do dekoracji:

1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak. Polewy gotowej białej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Truskawki opłucz pod bieżącą wodą wraz z szypułkami, wysusz na papierowym ręczniku. Polewę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, przelej do miseczki i zanurzaj w niej truskawki trzymając za szypułkę. Odkładaj je na kratkę do zastygnięcia polewy. Następnie w kąpieli wodnej rozpuść polewę białą. W opakowaniu polewy zrób małe nacięcie i udekoruj truskawki cienkimi paseczkami. Odstaw do zastygnięcia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser Truskawka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 264 kJ
63 kcal
1758 kJ
420 kcal
Tłuszcz 4.68 g 31.17 g
Węglowodany 5.19 g 34.57 g
Białko 0.75 g 5 g