PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser Truskawka

Truskawki w polewie mlecznej i białej

20 sztuk

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser Truskawka

Składniki:

20 szt. truskawek

Do dekoracji:

1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak. Polewy gotowej białej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Truskawki opłucz pod bieżącą wodą wraz z szypułkami, wysusz na papierowym ręczniku. Polewę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, przelej do miseczki i zanurzaj w niej truskawki trzymając za szypułkę. Odkładaj je na kratkę do zastygnięcia polewy. Następnie w kąpieli wodnej rozpuść polewę białą. W opakowaniu polewy zrób małe nacięcie i udekoruj truskawki cienkimi paseczkami. Odstaw do zastygnięcia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser Truskawka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 264kJ
63kcal
1758kJ
420kcal
Tłuszcz 4.68g 31.17g
Węglowodany 5.19g 34.57g
Białko 0.75g 5g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej