
Arbuzowe gwiazdki
ok. 20 - 30 sztuk
Łatwy
40 min
Soczysty arbuz w połaczeniu z mleczną polewą i kwaśną posypką to orzeźwiający deser na upalne dni
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
ok. 3000 - 4000 g
arbuza
1 opak.
300 g
winogron
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Sposób przygotowania
Arbuza przekrawamy na pół, a następnie kroimy w plastry o gr. ok. 1,5 – 2 cm. Z przekrojonego plastra za pomocą foremki do ciastek wykrawamy gwiazdki. Odsączamy delikatnie sok papierowym ręcznikiem. Polewę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przelewamy do miseczki. Arbuzowe gwiazdki zanurzamy do połowy w polewie, a następnie posypujemy kwaśna posypka i odstawiamy do wystygnięcia. Winogrona myjemy. Na patyczki od szaszłyków delikatnie nabijamy owoce: winogrona na zmianę z przygotowanymi gwiazdkami arbuzowymi.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Zapiekany creme brulee![]()

30 MinŁatwy
Zapiekany creme brulee
30 MinŁatwy
Zapiekany creme brulee
Ciepłe lody z malinami![]()

20 MinŁatwy
Ciepłe lody z malinami
20 MinŁatwy
Ciepłe lody z malinami
Deser z kisielem i kiwi![]()

20 MinŁatwy
Deser z kisielem i kiwi
20 MinŁatwy
Deser z kisielem i kiwi
Deser w paski - sernik na zimno![]()

20 MinŁatwy
Deser w paski - sernik na zimno
20 MinŁatwy
Deser w paski - sernik na zimno
Aromatyczny grzaniec z korzenną nutą przypraw![]()

20 MinŁatwy
Aromatyczny grzaniec z korzenną nutą przypraw
20 MinŁatwy
Aromatyczny grzaniec z korzenną nutą przypraw
Owoce pod kruszonką z sosem o smaku waniliowym![]()

70 MinŁatwy
Owoce pod kruszonką z sosem o smaku waniliowym
70 MinŁatwy
Owoce pod kruszonką z sosem o smaku waniliowym