PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Czekoladowe ciasto z malinami bez glutenu

Babka czekoladowa Bez glutenu z malinami

18 porcji

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Czekoladowe ciasto z malinami bez glutenu

Składniki:

1 opak. Babki czekoladowej Bez glutenu Dr. Oetkera
3 szt. jajek
125 g masła
50 ml wody
400 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 180˚C. Blaszkę o wym. 22 x 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Zawartość opakowania przesyp do miski, dodaj czekoladki i wymieszaj. Następnie dodaj jajka, masło oraz wodę. Miksuj ok. 1 minuty, przelej do blaszki. Na wierzchu w dwucentymetrowych odstępach poukładaj maliny.

2

Pieczenie

Blaszkę z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 45 min.

3

Sos malinowy

Pozostałe maliny umieść w kielichu blendera i zmiksuj, po czym przetrzyj przez sitko, by pozbyć się pestek. Maliny przelej na patelnie i gotuj chwilę na umiarkowanej mocy palnika cały czas mieszając, aż sos lekko zgęstnieje.

Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta oprósz je cukrem pudrem. Podawaj z malinowym sosem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Czekoladowe ciasto z malinami bez glutenu

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 632 kJ
151 kcal
988 kJ
236 kcal
Tłuszcz 10.95 g 17.11 g
Węglowodany 12.21 g 19.07 g
Białko 2.49 g 3.89 g