PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Czekoladowe ciasto z malinami bez glutenu

Babka czekoladowa Bez glutenu z malinami

18 porcji

łatwe 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Czekoladowe ciasto z malinami bez glutenu

Składniki:

1 opak. Babki czekoladowej Bez glutenu Dr. Oetkera
3 szt. jajek
125 g masła
50 ml wody
400 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 180˚C. Blaszkę o wym. 22 x 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Zawartość opakowania przesyp do miski, dodaj czekoladki i wymieszaj. Następnie dodaj jajka, masło oraz wodę. Miksuj ok. 1 minuty, przelej do blaszki. Na wierzchu w dwucentymetrowych odstępach poukładaj maliny.

2

Pieczenie

Blaszkę z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 45 min.

3

Sos malinowy

Pozostałe maliny umieść w kielichu blendera i zmiksuj, po czym przetrzyj przez sitko, by pozbyć się pestek. Maliny przelej na patelnie i gotuj chwilę na umiarkowanej mocy palnika cały czas mieszając, aż sos lekko zgęstnieje.

Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta oprósz je cukrem pudrem. Podawaj z malinowym sosem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Czekoladowe ciasto z malinami bez glutenu

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 632kJ
151kcal
988kJ
236kcal
Tłuszcz 10.95g 17.11g
Węglowodany 12.21g 19.07g
Białko 2.49g 3.89g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej