do przepisu Ciasto DUET orzechowo-czekoladowy bez pieczenia
36 szt. | herbatników (ok. 210 g) |
500 ml | śmietanki 30% tł. |
300 ml | mleka |
2 opak. | Budyniu Duet smak czekolada- orzech Dr. Oetkera |
300 g | kremu czekoladowo - orzechowego do smarowania |
60 g | orzechów laskowych siekanych (po 30 g na każdą warstwę budyniu) |
4 łyżki | cukru trzcinowego (ok. 60 g) lub białego |
30 g | orzechów laskowych całych i siekanych |
Formę o wymiarach 24 x 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż 12 herbatników na dnie formy.
Odmierz 500 ml śmietanki i 300 ml mleka, dodaj budynie, cukier trzcinowy (lub zwykły) i wymieszaj. Zagotuj, cały czas mieszając do zgęstnienia i uzyskania aksamitnego kremu. Lekko wystudź.
Połowę ciepłego kremu budyniowego wylej na herbatniki, rozprowadź równomiernie i posyp siekanymi orzechami. Ułóż drugą warstwę herbatników, wylej pozostałą część kremu, rozprowadź równomiernie i posyp siekanymi orzechami. Ułóż trzecią warstwę herbatników i całość odstaw do wystudzenia. Po wystudzeniu posmaruj kremem orzechowym i udekoruj całymi i siekanymi orzechami laskowymi.
Ciasto wstaw na ok. 1 godzinę do lodówki do schłodzenia.
NA PORCJĘ / SZT. | NA 100 G / ML | |
---|---|---|
Wartość energetyczna |
1758
kJ
420 kcal |
1407
kJ
336 kcal |
Tłuszcz | 27.07 g | 21.66 g |
Węglowodany | 38.94 g | 31.15 g |
Białko | 5.62 g | 4.49 g |
Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.
Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.
Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.
Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.
aktywne
nieaktywne
Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.
aktywne
nieaktywne
Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.
Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.
Thank you for your message.