
Prezentowe wianuszki
Składniki
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z babeczkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Zawartość opakowania wsyp do naczynia, dodaj gorącą wodę i energicznie mieszaj przez ok. 1-2 min. do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Jeśli lukier wydaje się zbyt gęsty dodaj odrobinę wody. Następnie nałóż na wystudzone babeczki i odstaw do zastygnięcia.
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 min. na najwyższych obrotach. Na koniec dodaj zielony barwnik i delikatnie wymieszaj. Krem umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj drobne rozetki na brzegu babeczek tworząc wianek.
Na nałożony zielony krem delikatnie nałóż czerwone kropeczki i kokardkę, którą wykonasz czerwonym pisakiem.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Makowiec bezglutenowy

Babeczki czekoladowe z bananami

Waniliowe rożki z ciasta francuskiego z budyniem

Babeczki Sówki

Popękane migdałowe ciasteczka

Przekładaniec waniliowo - kajmakowy
