PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyń z biszkoptem

Budyń toffi z biszkoptem

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyń z biszkoptem

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak toffi Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Do dekoracji:

4 szt. biszkoptów
1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
1 opak. Złota i Czerni Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Biszkopty polej polewą płynnym ruchem w paseczki i posyp złotą posypką, odstaw do zastygnięcia. Biszkopty ułóż na naczyniu z wcześniej przygotowanym budyniem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyń z biszkoptem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1511kJ
361kcal
804kJ
192kcal
Tłuszcz 13.99g 7.44g
Węglowodany 52.95g 28.17g
Białko 4.99g 2.65g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej