PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyń z biszkoptem

Budyń toffi z biszkoptem

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyń z biszkoptem

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak toffi Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Do dekoracji:

4 szt. biszkoptów
1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
1 opak. Złota i Czerni Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Biszkopty polej polewą płynnym ruchem w paseczki i posyp złotą posypką, odstaw do zastygnięcia. Biszkopty ułóż na naczyniu z wcześniej przygotowanym budyniem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyń z biszkoptem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1511 kJ
361 kcal
804 kJ
192 kcal
Tłuszcz 13.99 g 7.44 g
Węglowodany 52.95 g 28.17 g
Białko 4.99 g 2.65 g