Flag

Budyń z biszkoptem

4 porcje
Łatwy
20 min
Budyń toffi Dr. Oetkera z biszkoptem
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Budyń
500 mlmleka
1 opak.Budyniu smak toffi Dr. Oetkera
2 łyżkicukru
Do dekoracji
4 szt.biszkoptów
1 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
1 opak.posypki cukrowej

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak toffi Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Biszkopty polej polewą płynnym ruchem w paseczki i posyp posypką, odstaw do zastygnięcia. Biszkopty ułóż na naczyniu z wcześniej przygotowanym budyniem.