PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Beziki w pastelowym kolorze

Subtelne, małe beziki w pastelowych kolorach z posypkami - wyjątkowo dekoracyjne

ok. 50 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Beziki w pastelowym kolorze

Beziki:

4 szt. białka
250 g cukru
1 szczypta soli
1 łyżeczka soku z cytryny

Do dekoracji:

1 opak. Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak. Posypki cukrowej Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego żółtego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z solą, stopniowo wsypywać cukier cały czas ubijając, dodać sok z cytryny. Ubite białka podzielić na cztery części, do każdej dodać po 0,5 łyżeczki barwnika w różnych kolorach. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać małe kleksy w pewnej odległości od siebie.

2

Pieczenie

Blachę wstawić od razu do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 140 °C

Piekarnik gazowy: 140 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy nie powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 40 min.

Beziki zdejmować z blachy, gdy będą zimne.

3

Dekorowanie

Polewę rozpuścić, przelać do małej miseczki, do drugiej miseczki wsypać posypkę cukrową. Maczać spód bezika w polewie i od razu przyłożyć do posypki. Odstawić do czasu zastygnięcia polewy.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Beziki w pastelowym kolorze

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 176 kJ
42 kcal
1453 kJ
347 kcal
Tłuszcz 0.88 g 7.34 g
Węglowodany 7.95 g 66.26 g
Białko 0.35 g 2.94 g