PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Bananowo - czekoladowa zebra

Budyń przekładany - smak bananowy i czekoladowy.

4 porcje

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Bananowo - czekoladowa zebra

Składniki:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru
500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak czekoladowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

preparation

Przygotowanie

1

Budyń bananowy

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.

2

Budyń czekoladowy

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.

3

Dekorowanie

Budynie nalewaj do szklanek warstwami na przemian. Czynność powtarzaj, aż do wyczerpania składników.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Bananowo - czekoladowa zebra

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1047kJ
250kcal
368kJ
88kcal
Tłuszcz 5.24g 1.85g
Węglowodany 41.48g 14.60g
Białko 8.97g 3.16g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!