PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Bananowo - czekoladowa zebra

Budyń przekładany - smak bananowy i czekoladowy.

4 porcje

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Bananowo - czekoladowa zebra

Składniki:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru
500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak czekoladowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

preparation

Przygotowanie

1

Budyń bananowy

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.

2

Budyń czekoladowy

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.

3

Dekorowanie

Budynie nalewaj do szklanek warstwami na przemian. Czynność powtarzaj, aż do wyczerpania składników.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Bananowo - czekoladowa zebra

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1047 kJ
250 kcal
368 kJ
88 kcal
Tłuszcz 5.24 g 1.85 g
Węglowodany 41.48 g 14.60 g
Białko 8.97 g 3.16 g