Flag

Babeczki z malinami i polewą CZARNĄ Błyszczącą

12 sztuk
Łatwy
40 min
Połączenie malin z nową Polewą do gotowania Błyszczącą czekoladową – mniam ❤️ Pięknie wyglądają i wyśmienicie smakują!
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
2 szt.jajek
250 mlmleka
125 mloleju roślinnego
1 łyżeczkaEkstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
300 gmąki pszennej
170 gcukru
2 łyżeczkiProszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
200 gmalin (świeżych lub mrożonych)
Do dekoracji
50 gmasła
3 łyżkimleka
1 opak.Polewy do gotowania CZARNEJ Błyszczącej Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
Picture - Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
Picture - Polewy do gotowania CZARNEJ Błyszczącej Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Mokre składniki: jajka, mleko, olej, ekstrakt waniliowy wymieszaj w misce do połączenia składników.
W drugiej misce połącz suche składniki, czyli mąkę, cukier, i proszek do pieczenia.
Suche składniki wsyp do mokrych i wymieszaj tylko do połączenia (mikserem lub rózgą kuchenną).
Papilotki wypełnij masą do ¾ wysokości. W każdej papilotce ułóż kilka malin na wierzchu babeczki.
Piecz ok. 25 minut w temp. 175°C.

Czas pieczenia: ok. 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C

2

Dekorowanie

W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowani i uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch wystudzonych babeczek, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.