PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki z bakaliami

Pyszne babeczki z płatkami czekolady i bakaliami

12 sztuk

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki z bakaliami

Babeczki:

1 opak. Babeczek z płatkami czekolady Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody
50 g orzechów włoskich
50 g orzechów laskowych
30 g żurawiny suszonej
10 g wiórków kokosowych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta razem z posiekanymi bakaliami i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki z bakaliami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1022 kJ
244 kcal
1620 kJ
387 kcal
Tłuszcz 15.44 g 24.50 g
Węglowodany 23.33 g 37.04 g
Białko 3.92 g 6.22 g