Flag

Babeczki świąteczne

12 sztuk
Łatwy
40 min
Czekoladowe babeczki, dwukolorwy krem i śnieżynki
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
100 mlwody
Krem
300 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
100 gmasła (miękkiego)
1 opak.Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
Do dekoracji
1 opak.Śnieżynek cukrowych Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
Picture - Śnieżynek cukrowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Miękkie masło utrzyj na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem kremu. Całość połącz miksując jeszcze przez ok. 2 minuty. Krem podziel na dwie części (2/3 i 1/3). Do większej części dodaj czerwony barwnik i delikatnie wymieszaj, aby uzyskać jednolity kolor. Oba kremy odstaw na chwilę do lodówki.

4

Dekorowanie

Na środek wystudzonej babeczki nakładaj czerwony krem za pomocą rękawa cukierniczego i odpowiedniej tylki. Następnie udekoruj brzegi babeczek białym kremem za pomocą rękawa cukierniczego i odpowiedniej tylki. Na koniec posyp babeczki śnieżynkami.